Meniu
T

Tiny House Zestrea Sofiei, un loc minunat pentru relaxare si liniste. Casuta pinterest inspiration.

Ești în căutarea unei amintiri intr-un loc minunat pentru relaxare si liniste, departe de aglomerația urbană? Tiny House Zestrea Sofiei, este  Casuta Pinterest Inspiration, sau asa imi place mie sa ii spun, deoarece odata ce am intrat in curte si i-am trecut pragul am fost super entuziasmati de ce am gasit acolo.

Am petrecut doua nopti in acest loc minunat impreuna cu Laura, viitoarea mea sotie si nasii nostri, Simina si Claudiu care sunt prieteni cu Alexandra si Adrian Muntean, proprietarii acestei casute minunate. Am descoperit povestea acestui loc înconjurat de culmi pline de păduri, chei și poienițe stand de vorba cu ei.

Bine-nteles ca nu puteam sa ajung aici fara o camera foto, ca doar sunt fotograf de nunta si chiar recomand cuplurilor sa facem aici sedinte foto Save The Date sau chiar after wedding.

Aflata în inima pădurii de brazi din Râmeț, Transalpina de Apuseni, căsuța de lemn Zestrea Sofiei este locul ideal pentru liniște, relaxare și cel mai important, intimitate.

„ Zestrea Sofiei este, în fapt, chiar zestrea Sofiei, a puiului nostru de om: moștenirea unei copilării la munte, în natură, pe care s-o prețuiască mereu. Ca orice părinți, ne-am dorit pentru copilul nostru ce am considerat noi că este mai bun: să se bucure de natură, să aibă șansă să prețuiască pădurea, muntele, peisajele și toate frumusețile blocate, din păcate, de ecranele gadget-urilor. Ca apelativul „zestre” să-și găsească într-adevăr valoarea, căsuța-moștenire este, practic, făcută de mâna părinților ei, cu dorința de a o împărți cu cei ce-i trec pragul – altă valoare pe care vrem să i-o insuflăm Sofiei.”, mărturisesc cei doi oameni frumoși.”

„Inițial, am gândit proiectul pentru noi, ne-am dorit să fie a doua casă a familiei noastre, o oază de liniște după zilele de muncă și școală. Am început de la zero în luna mai a acestui an și, ușor, ușor, Zestrea Sofiei a prins contur, fiind astăzi pregătită să-și primească oaspeții. Am putut să facem doar frumos în frumos – nu avem cum să valorificăm altfel un loc ferit, fără vecini, într-o zonă autentică. Practic, te trezești în pădure.”,

Au spus Alexandra și Adrian.

In cele doua zile ne-am relaxat, am citit, am gatit si ne-am bucurat de fiecare moment si bine-nteles, ne-am fotografiat, asa cum urmeaza sa vedeti in fotografiile urmatoare.
Cum se ajunge pana la Zestrea Sofiei?

Zestrea Sofiei este situată în județul Alba, Comuna Râmeț, Sat Cotorăști. Se ajunge urmând drumul de la Aiud – Aiudul de Sus – stânga către Râmeț – prin pădurea Sloboda – Zestrea Sofiei.

Fără grijă, oricine alege să îi viziteze primește înainte coordonatele și toate detaliile necesare pentru a ajunge acolo. Nu se ajunge greu, mai ales în anotimpurile calde.

Acum, iarnă fiind, îndemnăm să vină cu o mașină adaptată condițiilor – sau nu, Adrian și Alexandra pot asigura transportul pe drumul ce nu se poate traversa cu o mașină mică.

Vă invit în cele din urmă să îi cunoașteți și pe Alexandra și Adrian!

„ Noi suntem Alexandra și Adrian Muntean, părinții Sofiei – cei din spatele poveștii Tiny House Zestrea Sofiei. Adi, așa cum îi spun prietenii, este cel care a construit efectiv cabana: a bătut fiecare cui și a furat fiecare moment din timpul lui liber pentru a construi ceea ce avea să devină moștenirea unei copilării în natură, așa cum ne place să o numim.

Alexandra, este cea creativă, pasionată de lucruri frumoase și atentă la detalii. Florist și hairstylist de meserie, ea se ocupă de partea frumoasă a organizării de evenimente.

De aici și ideea de concept al cabanei, precum și fiecare decor. Ca dovadă, fiecare oaspete al Zestrea Sofiei primește, cadou din partea proprietarilor, un decor handmade realizat chiar de Alexandra.

Personajul principal însă, cel în jurul căruia s-a conturat toată povestea, este Sofia, fiica lor – puiul de om, așa cum îl numim noi și care, sperăm noi, să ducă mai departe valorile pe care le prețuim atât de mult.”

CLOSE MENU
×

Powered by WhatsApp Chat

×